IN  MEMORIAM  :  Gerard van Duijn   28 november 1941 - 24 februari 2019

Ter nagedachtenis aan Gerard, wil ik als bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Prentbriefkaarten enige woorden tot U richten.

Beste Ank, beste Annet, verder familieleden - vrienden - kennissen en andere belangstellenden.

Het is ongeveer 10 jaar geleden dat ik voor het eerst kennis maakte met Gerard, omdat ik op dat moment in aanraking kwam met de ansichtkaarten. Gerard was op dat moment beurs coördinator. Na een korte opleiding verzorgd door Hein Kordes, kreeg ik al spoedig de smaak te pakken en moest ik als ik op een beurs wilde staan mij opgeven bij Gerard.

Gerard had in 1991 de NVVP opgericht, op dat moment was dat een geweldige zet, want al zeer snel werd er elke week wel een beurs georganiseerd. Uit de verhalen van iedereen werd me al snel duidelijk dat de gouden tijden reeds geweest waren toen ik begon. Als vereniging zijn we Gerard veel dank verschuldigd, dat hij al die jaren met veel inzet en enthousiasme de beurzen organiseerde. Hij was een harde werker. Vaak was hij al een dag van te voren aanwezig op de locatie waar de beurs gehouden werd om te kijken of alles in de puntjes geregeld werd. Dat hij het niet iedereen naar de zin kon maken, liet hij soms op een zeer duidelijke manier blijken.

Ik kan u wel vertellen, dat hij zijn taak als coördinator, verzorger nieuwsbrief en later ook nog de functie als voorzitter, geweldig deed. Uiteraard deed hij niets liever maar het was met die vele beurzen in het begin van het bestaan van de vereniging wel een zware en verantwoordelijke taak.

In 2016, toen de vereniging inmiddels 25 jaar bestond, gaf hij aan dat wat hem betrof zijn taak erop zat. Het jubileumfeest was in feite zijn afscheid.

De vereniging zorgde er ook voor, vooral binnen het bestuur, dat er vriendschappen ontstaan zijn. De laatste 1,5 jaar kon Gerard niet meer op de beurs staan vanwege zijn gezondheid. Uiteraard zijn we af en toe nog wel naar Rotterdam geweest om hem een hart onder de riem te steken. Vol bewondering zijn we met zijn allen geweest, dat hij zoveel wilskracht toonde om vooral Ank niet in de steek te laten.

Ik wens Ank en verdere familie veel sterkte toe en eindig met de woorden:

Dank je wel Gerard voor alles wat je voor ons en de vereniging gedaan hebt.

Deze website is geoptimaliseerd door www.webpassie.nl

Home Beursagenda Lid worden Gastenboek en ruilen Links Contact